Transfernieuws

Salihamidzic bevestigt Gravenberch-deal: 'Blij dat we hem binnen hebben'

Salihamidzic bevestigt Gravenberch-deal: 'Blij dat we hem binnen hebben'

12-06-2022 10:08

De transfer van Ryan Gravenberch naar Bayern München is helemaal rond, bevestigt sportief directeur Hasan Salihamidzic namens de Bundesliga-kampioen. De presentatie van de middenvelder is een kwestie van tijd.

Bij Der Rekordmeister wordt de twintigjarige spelverdeler - net als bij Ajax - weer ploeggenoot van Noussair Mazraoui, die al eerder de oversteek naar Zuid-Duitsland maakte. Eerder maakte BILD al duidelijk dat Gravenberch zaterdag zou afreizen naar München en dat bleek het geval. "We hebben de deal afgerond en we zijn blij dat hij binnen is. Hij is één van de grootste talenten van Europa en iedereen zat achter hem aan", zegt Salihamidzic tegen de boulevardkrant.

Nederlandse media verwachten dat Ajax rond de 25 miljoen euro gaat overhouden aan de transfer van de international, waar de Duitse collega's spreken van een bedrag van rond de achttien miljoen euro. Door bonussen zou die som vervolgens verder kunnen oplopen. Gravenberch zelf zou rond de negen miljoen euro per jaar gaan verdienen en de verwachting is dat hij voor vijf jaar tekent.

Het contract van het toptalent verliep medio 2023 en in een eerder stadium werd al duidelijk dat Gravenberch die aflopende verbintenis niet ging verlengen. Na 102 wedstrijden, twaalf doelpunten en dertien assists trekt hij de deur in Amsterdam achter zich dicht. Hij won met Ajax vijf prijzen: drie landstitels en twee KNVB Bekers.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!