Ierland scoort eerste Nations League-doelpunten en legt Schotland over de knie

11-06-2022 19:53
1

Ierland heeft zaterdagavond verrassend het Nations League-duel met Schotland gewonnen. De Ieren scoorden nog nooit in het landentoernooi, maar wisten in duel nummer twaalf wél het net te vinden. De Schotten werden getrakteerd op een 3-0 nederlaag.

In de eerste helft hadden de Schotten de grootste kansen, maar bleek Ierland ijskoud en effectief in de afronding. Na twintig minuten spelen tekende Alan Browne voor de openingstreffer door de bal naar binnen te lopen. Liverpool-ster Andy Robertson was niet in goede doen en kon zijn ploeg niet vooruitstuwen. Ierland verdubbelde zelfs de score na een klein half uur spelen door een kopbal van Troy Parrott. Vooral de assist van Michael Obafemi was van grote schoonheid.

In het tweede bedrijf ging het wedstrijdbeeld op dezelfde voet verder, maar het geloof zakte steeds meer weg bij de Schotten. Dat was helemaal het geval toen Obafemi met een waanzinnig afstandsschot de 3-0 voor zijn rekening nam. Schotland probeerde het nog, maar kwam nooit echt in de buurt van doelman Caoimhín Kelleher. Ierland leek ook nog de 4-0 te maken, maar de kopbal werd nét van de lijn weggewerkt.

Door de overwinning komt Ierland op de tweede plaats te staan in Groep B1. Schotland heeft net als Ierland drie punten, maar heeft door het negatieve onderlinge resultaat de derde plek in handen.