Heerenveen ontsnapt tegen AFC, Go Ahead, NEC en Fortuna bekeren simpel verder

27-10-2021 21:52 Laatste update: 22:07

Go Ahead Eagles, Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard hebben hun plicht gedaan en zijn door naar de tweede ronde van de KNVB Beker. Dat geldt niet voor sc Heerenveen, dat met 1-0 onderuit ging tegen tweededivisionist AFC.

AFC - Heerenveen (1-2)
Al binnen twintig minuten kwam 'de tweede club van Amsterdam' op voorsprong tegen Heerenveen. Centrale verdediger Dalian Maatsen kopte uit een indraaiende vrije trap raak en verschalkte daarmee Xavier Mous. Lang leek het erop dat de Friezen zich zouden blameren in de hoofdstad, maar de ploeg draaide de wedstrijd in de laatste tien minuten volledig om. Henk Veerman tekende een klein kwartier voor tijd voor de gelijkmaker, waarna invaller Filip Stevanovic de wedstrijd tien minuten voor tijd besliste.

Almere City - Go Ahead Eagles (0-2)
Op bezoek bij de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie beleefde Go Ahead Eagles een vrij eenvoudig avondje. De ploeg van Kees van Wonderen kwam amper in de problemen en werd na een kwartier al een handje geholpen. Luuk Brouwers werd onreglementair gevloerd en ging zelf achter de bal staan. Net als tegen Vitesse afgelopen weekend faalde hij niet van elf meter. In de tweede helft was de thuisploeg driemaal dicht bij de gelijkmaker, maar deze bleef uit. Iñigo Córdoba gooide de wedstrijd in minuut 70 na een scrimmage voor het doel van Almere City in het slot.

GVVV - Sparta Rotterdam (0-2)
Sparta Rotterdam had een zware kluif aan de amateurs van GVVV. Pas na een uur kwam het team van Henk Fräser via Mario Engels op voorsprong in Veenendaal. In de slotfase zorgde Vito van Crooy voor het slotakkoord. De thuisploeg verkocht de huid duur, maar een plek in de twee ronde van het bekertoernooi is een horde te ver. Sparta bekert verder, met een minimale zege op zak.

Fortuna Sittard - TOP Oss (3-0)
Van TOP Oss had Fortuna Sittard weinig te dulden. Mats Seuntjens en George Cox waren samen verantwoordelijk voor de 3-0 eindstand op het scorebord. Eerstgenoemde maakte de eerste treffer van de avond, waarna de Engelsman de laatste twee doelpunten voor zijn rekening nam.

IJsselmeervogels - NEC (0-3)
In Spakenburg beleefde NEC een eenvoudige woensdagavond. Voor rust sloeg Elayis Tavsan twee keer toe, waardoor de Nijmegenaren al met een comfortable 0-2 voorsprong gingen rusten. Invaller Ole Romeny tekende toen hij amper vijf minuten in het veld stond voor de derde NEC-treffer, waarna de bezoekers de wedstrijd rustig uitspeelden.

VV Staphorst - VV Gemert 0-3

*Bij deze wedstrijd volgt een verlenging. Er is nog niet bekend wie er doorbekert.