Nieuws

Hij zei tegen mij: Mauro, je hebt het in je om een hele goede back te worden

"Hij zei tegen mij: Mauro, je hebt het in je om een hele goede back te worden"

11-06-2022 12:30

Mauro Júnior heeft zich stormachtig ontwikkeld in het afgelopen seizoen. De Braziliaan werd door Roger Schmidt als links- en rechtsback ingezet, en hij bekleedde deze posities meer dan uitstekend. Zo goed zelfs dat hij op de belangstelling kan rekenen van andere clubs.

Voetbal International sprak met Mauro, die met de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker weer twee prijzen aan zijn palmares mag toevoegen. "Dat ik zo'n fantastisch seizoen zou hebben, had ik niet gedacht", geeft de verdediger annex middenvelder toe. "Zeker niet als vleugelverdediger. In mijn hoofd zat wel dat ik een heel grote stap wilde zetten en basisspeler moest worden, maar dan wel als aanvallende middenvelder of als buitenspeler."

Dat het PSV-collectief het vaak liet afweten in de topwedstrijden, lag niet aan Mauro. Daarnaast was de 23-jarige Braziliaan goed voor enkele Eindhovense treffers. "Ik ben echt blij en trots dat ik zo goed heb gespeeld, want het is niet makkelijk deze transitie te maken", vervolgt Mauro. "Maar het is me gelukt. Nu moet ik door en verder groeien, maar na dit seizoen ben ik daar niet bang voor."

Naar verluidt zou Mauro zijn carrière kunnen vervolgen bij het Benfica van zijn voormalig trainer Schmidt. "Hij zei afgelopen seizoen tegen mij: Mauro, op het middenveld en in de aanval is er veel concurrentie. Maar jij hebt de kwaliteiten om een heel goede back te worden. Dat zie ik. Maar sta jij er ook open voor? Om erop te trainen en jezelf op die positie te ontwikkelen? Dat wilde ik. Ik wilde namelijk een nieuwe kans om mezelf te laten zien", besluit Mauro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!