Nieuws

Spaanse pers lyrisch over Danjuma: 'Hij liet zijn vernietigende potentie zien'

Spaanse pers lyrisch over Danjuma: 'Hij liet zijn vernietigende potentie zien'

04-10-2021 11:10

Arnaut Danjuma schoot zijn ploeg Villarreal CF met twee doelpunten langs Real Betis (2-0). Waar hij doordeweeks al indruk maakte met zijn optreden tegen Manchester United in de Champions League, imponeert hij ook in La Liga, tot genoegen van de Spaanse pers.

De Nederlander bekroonde zijn topvorm door beide goals voor zijn rekening te nemen. "Danjuma strafte de verdedigende fouten af en noteerde zijn eerste dubbelslag", kopt Marca. "De Nederlandse aanvaller liet wederom zijn vernietigende potentie zien."

El Mundo Deportivo is ook lovend over de pupil van Unai Emery. "Met alle afwezigen voorin deed Danjuma exact wat Emery van hem verwachtte. Hij speelde een zeer complete wedstrijd en was een nachtmerrie voor de defensie van Betis." Emery zelf deed ook een duit in het zakje, na afloop van het duel tegenover de pers. "We zochten deze zomer naar een speler zoals hij. Sinds zijn komst past hij zich steeds een beetje aan, stapje voor stapje. We zijn aan het kijken waar hij het best tot zijn recht komt, waar hij zijn kwaliteiten het best kan benutten."

Danjuma is de eerste Nederlander met een dubbelslag in de Spaanse competitie sinds Royston Drenthe. De oud-Feyenoorder scoorde in april 2011 tweemaal namens Hercúles tegen Real Sociedad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!