Nieuws

'Barcelona wil absolute hoofdprijs voor Frenkie de Jong en vraagt 100 miljoen'

'Barcelona wil absolute hoofdprijs voor Frenkie de Jong en vraagt 100 miljoen'

10 juni - 21:29
0

FC Barcelona wil minstens 100 miljoen euro zien voor Frenkie de Jong. De Nederlandse spelverdeler is de topprioriteit van Erik ten Hag, maar Manchester United zal diep in de buidel moeten tasten voor de speler uit Arkel. 

Dat laten bronnen dichtbij de onderhandelingen weten aan ESPN. Eerder werd bekend dat United een bod van 60 miljoen plus tien miljoen aan bonussen had gedaan aan de Catalaanse club, maar dat werd afgewezen. De Jong verliet Ajax in 2019 voor ongeveer 86 miljoen euro en ligt tot 2026 vast in Spanje. 

De Jong komt beter tot zijn recht als spelverdeler, maar op die plek staat Sergio Busquets en de Spanjaard lijkt voorlopig nog niet te stoppen. De Jong gaf zelf al toe dat hij verkeerd wordt gebruikt bij Barça, maar trainer Xavi Hernández wil de Nederlander alleen voor de absolute hoofdprijs laten gaan.

Ondanks het afslaan van het eerste bod zijn United en Barcelona nog steeds in contact. De twee clubs zijn sinds 1 juni concreet in gesprek en the Athletic meldde al dat De Jong openstaat voor een eventueel vertrek. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie