Nieuws

Chili geeft niet op na WK-uitspraak van FIFA: 'Wij wachten op gerechtigheid'

Chili geeft niet op na WK-uitspraak van FIFA: 'Wij wachten op gerechtigheid'

10-06-2022 21:21

Chili weigert zich neer te leggen bij het oordeel van de FIFA en stapt naar het internationaal sporttribunaal CAS om een ticket voor het WK te bemachtigen. De Chilenen dienden een klacht in bij de voetbalbond rond Ecuador-international Byron Castillo, maar deze klacht werd van tafel geveegd. 

De Chileense voetbalbond vertrouwde de nationaliteit van Castillo niet en stelde dat de voetballer niet voor Ecuador mocht uitkomen. De Chilenen menen dat er bewijzen zijn dat de geboortedata en locatie van Castillo niet klopt. Gesjoemel met die informatie binnen landenteams kunnen grote gevolgen hebben en dat kon Chili goed gebruiken.

De ultieme sanctie zou namelijk zijn dat Chili alle acht wedstrijden verloor met Castillo in de basis, mocht Ecuador schuldig worden bevonden. Dat zou betekenen dat Chili de vierde plek overneemt en het laatste WK-ticket van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks zou pakken. 

Ecuador is in het gelijk gesteld door de FIFA, maar daar laat Chili het niet bij. Bondsvoorzitter Pablo Milad weigert zich er bij neer te leggen. "Wij wachten op gerechtigheid", laat de voorzitter weten. "Er ligt een substantieel aantal bewijzen en we gaan met dezelfde overtuiging door in onze strijd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!