FC Twente moeizaam langs amateurs van O.S.S. '20 in KNVB Beker

27-10-2021 20:36

FC Twente zit in de koker voor de volgende ronde van de KNVB Beker, maar het ging met horten en stoten. In het Frans Heesen Stadion werd O.S.S. '20 met een krappe 0-1 verslagen.

De intenties van de thuisploeg waren al snel zichtbaar. Door compact te verdedigen loerden de Ossenaren op een uitbraak om FC Twente pijn te doen. Binnen tien minuten leverde het een kans op, maar het schot van de O.S.S. '20-aanvaller belandde in het zijnet. Vanaf dat moment was het FC Twente dat de klok sloeg. Na een kwartier viel dan ook de openingstreffer.

Ramiz Zerrouki zette de bezoekers met een schitterende knal van afstand op voorsprong. Zonder na te denken schoot hij de bal vol in de bovenhoek, buiten bereik van doelman Rick van der Leest. In het vervolg van de wedstrijd domineerde FC Twente, al leverde het weinig uitgespeelde kansen op. In de blessuretijd tekende Zerrouki voor zijn tweede van de avond. Op aangeven van Daan Rots schoot hij bekeken binnen.

Ondanks een moeizame zege bekert FC Twente door naar de tweede ronde van de KNVB Beker. Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend.