Nieuws

Zorgen voor Ecuador voorbij: FIFA beslist in het voordeel van Oranje-groepsgenoot

Zorgen voor Ecuador voorbij: FIFA beslist in het voordeel van Oranje-groepsgenoot

10-06-2022 16:57 Laatste update: 16:59

De FIFA wil niets weten van een eventuele schorsing van Ecuador voor deelname aan het aanstaande WK. Zodoende is de Zuid-Amerikaanse tegenstander van Oranje er gewoon bij, wanneer de eindstrijd in Qatar in november 2022 van start gaat.

Alles hing samen met het verdict van de voetbalbond omtrent het meespelen van Byron Castillo. Er werd geclaimd dat de rechtsback annex rechtsbuiten in Colombia was geboren in plaats van in Ecuador en dus niet speelgerechtigd zou zijn voor de duels waarin hij meedeed. Chili diende de aanklacht in, in de hoop alsnog een ticket te veroveren voor het WK.

Nadat de FIFA de zaak bestudeerd heeft kwam het tot de conclusie dat Castillo gewoon speelgerechtigd was en Ecuador dus niet zal worden uitgesloten van deelname aan het toernooi in het Midden-Oosten. Chili kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Vooralsnog ziet het er dus naar uit dat Nederland in Groep A gewoon tegen de Zuid-Amerikanen zal spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!