Nieuws

Chelsea zwaait vier spelers uit: flop van 38 miljoen euro transfervrij weg

Chelsea zwaait vier spelers uit: flop van 38 miljoen euro transfervrij weg

10-06-2022 16:44

Chelsea heeft via de officiële kanalen afscheid genomen van een viertal spelers, onder wie Andreas Christensen. Daardoor lijkt de Deense verdediger nu eindelijk zijn langverwachte transfer naar FC Barcelona af te kunnen ronden.

Al maanden gonst het van de geruchten over het aanstaande vertrek van de international bij The Blues. De Blaugranas zouden op hun beurt al langere tijd tot een persoonlijk akkoord zijn gekomen met Christensen over een meerjarig contract in Spanje. Chelsea dankt de mandekker op de clubsite voor zijn bijdrage in de afgelopen tien jaar die hij leverde aan de successen die de Engelse club vierde. In totaal kwam Christensen tot 161 duels namens de grootmacht.

Ook voor Danny Drinkwater, Charly Musonda (onder meer ex-Vitesse) en Jake Clark-Salter ligt er geen nieuw contract voor hen klaar bij Chelsea. Het afscheid van eerstgenoemde hing al langer in de lucht. Drinkwater wist de 38 miljoen euro die voor hem betaald werd in 2017 nooit waar te maken. Na weinig geslaagde verhuurperiodes aan achtereenvolgens Burnley, Aston Villa, Kasimpasa en Reading is zijn marktwaarde volgens Transfermarkt.de gedaald tot een 'schamele' 1,2 miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!