Juventus met De Ligt in slotfase onderuit, Koopmeiners en De Roon winnen

27-10-2021 20:27

Juventus heeft na de remise tegen Inter weer niet gewonnen. Met Matthijs de Ligt in de basis verloor de ploeg van Massimiliano Allegri in extremis met 1-2 Sassuolo. Atalanta Bergamo wint wel, met 1-2 van Sampdoria.

Juventus - Sassuolo (1-1)
Na drie overwinningen en een gelijkspel moet Juventus op de ranglijst van de Serie A weer een stap terugdoen. In eigen stadion komt De Oude Dame niet langs Sassuolo. Hoewel Juventus, waar De Ligt het gehele duel speelde, het betere van het spel had, was de uitploeg gevaarlijk in de uitbraak. Vlak voor rust resulteerde dat in een treffer van Davide Frattesi.

Na de thee ging Juventus op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er, al gebeurde dat pas in minuut 76. Weston McKennie knikte na een goed genomen vrije trap de bal achter de doelman van Sassuolo. Een slotoffensief kwam er, maar de goal viel aan de andere kant. Diep in de blessuretijd tekent Maxime López voor een stunt door Sassuolo de overwinning te bezorgen. Door de nederlaag zakt Juventus naar de zesde plek in de Italiaanse competitie.

Sampdoria - Atalanta Bergamo (1-2)
Met Teun Koopmeiners en Marten de Roon - in de defensie - in de basis kwam Atalanta Bergamo al vroeg op achterstand tegen Sampdoria. Francesco Caputo was in de tiende minuut verantwoordelijk voor de openingstreffer. Lang kon de thuisploeg daar niet van genieten, aangezien de bezoekers het tij ruim tien minuten later al volledig gekeerd hadden.

Via een eigen doelpunt en een goal van Duván Zapata stond de 1-2 in minuut 21 al op het scorebord. In de extra tijd zorgde Josip Iličić voor de kers op de taart, door de 1-3 voor zijn rekening te nemen. Voor Atalanta was het de vijfde zege van het seizoen, waardoor de ploeg stijgt naar de vierde plek op de ranglijst. Wel bedraagt het gat tot koploper AC Milan nog tien punten.