Transfernieuws

'Feyenoord schakelt na Dessers- en Linssen-exit en biedt vier miljoen op spits'

'Feyenoord schakelt na Dessers- en Linssen-exit en biedt vier miljoen op spits'

10-06-2022 15:09 Laatste update: 15:12
2

Feyenoord is volgens het Portugese Record bezig met de komst van Andraz Sporar van Sporting Portgual. De Rotterdammers zouden bereid zijn om meer dan vier miljoen euro te betalen.

Met Cyriel Dessers en Bryan Linssen vertrokken onlangs de twee spitsen die Feyenoord van doelpunten verzorgden. Sporar moet het tweetal doen vergeten in De Kuip. In een eerder stadium haalde de Stadionclub Danilo al transfervrij op bij Ajax. Met de komst van de 37-voudig Sloveens international moet Arne Slot meer opties krijgen voorin. Sporting zou openstaan voor een verkoop, weet het medium.

De aanvaller komt niet voor in de plannen van Sporting Portugal-trainer Rúben Amorim en verbleef het afgelopen seizoen in Engeland. Daar kwam hij uit voor Championship-club Middlesbrough. In 35 wedstrijden op het tweede niveau was hij goed voor acht treffers. In 2019 betaalde de Portugese topclub nog zes miljoen euro aan Slovan Bratislava om Sporar binnen te halen.

Bij de club uit zijn vaderland liet de spits zien een gevreesde goalgetter te zijn. Hij liet het net liefst zestig keer bollen in 78 wedstrijden. Bij Sporting ging het allemaal wat minder: in 38 officiële wedstrijden vond hij elf keer het net. De 28-jarige rechtspoot staat nog tot medio 2025 onder contract in Portugal, waardoor er hoe dan ook een transfersom op tafel moet komen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!