Nieuws

'Frenkie de Jong staat toch open voor een overstap naar Manchester United'

'Frenkie de Jong staat toch open voor een overstap naar Manchester United'

10-06-2022 14:54 Laatste update: 14:54
3

Frenkie de Jong vertelde eerder dat hij graag bij FC Barcelona blijft, maar blijkt alsnog open te staan voor een transfer naar Manchester United. De middenvelder is topprioriteit van The Red Devils.

Dat meldt The Athletic. De Jong mag vertrekken uit Catalonië, maakte Eduard Romeu, vice-president bij Barcelona, onlangs bekend. "Als hij gaat, is het een technische beslissing en geen economische beslissing." De oud-Ajacied staat open voor een overstap naar Old Trafford, waar zijn oude trainer Erik ten Hag vanaf komend seizoen aan het roer staat. Onder Ten Hag schitterde De Jong voor Ajax in de Eredivisie en de Champions League.

Barça heeft de vraagprijs op tachtig miljoen euro vastgesteld. 'De onderhandelingen zijn in volle gang', schrijft The Athletic. De Jong kwam drie seizoen geleden voor 86 miljoen euro over van Ajax en dus hopen de Catalanen geen verlies te lijden bij een eventuele verkoop. De financiële situatie zorgt er echter wel voor dat elke euro telt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!