Nieuws

Neymar over 'genie en vriend' Messi: 'Doel is om samen geschiedenis te schrijven'

Neymar over 'genie en vriend' Messi: 'Doel is om samen geschiedenis te schrijven'

27-10-2021 19:56

Neymar is ervan overtuigd dat het een kwestie van tijd is totdat men de ouderwetse Lionel Messi gaat zien in Parijs. De Braziliaanse vedette erkent dat zijn ploeggenoot nog een beetje moet wennen bij Paris Saint-Germain.

"Hij is een voetbalidool, een geweldige speler en een genie, maar ook mijn vriend", steekt Neymar de loftrompet over Messi. "Het doel is om samen opnieuw geschiedenis te schrijven, net zoals we deden bij Barcelona. Geschiedenis schrijven, dat betekent de eerste Champions League-beker ooit van PSG binnenhalen", stelt de Braziliaan in een interview met Red Bull Neymar Jr’s Five voetbaltoernooi.   

In zijn eerste drie seizoenen in Parijs lukte het Neymar nog niet om de Champions League te winnen. Daar zou nu wel eens verandering in kunnen komen, denkt hij. "Ik kwam naar Parijs met als doel de Champions League-bokaal in de lucht te houden. Ons team heeft nu spelers van hoge kwaliteit binnengehaald, maar we zijn nog steeds een beetje aan het wennen aan elkaar. Tegen de tijd dat iedereen elkaar wat meer kent, zullen we collectief heel sterk zijn", besluit hij.

Messi heeft zijn draai nog niet helemaal gevonden in Frankrijk. De Argentijnse superster kwam in zijn eerste vier Ligue 1-duels nog niet tot scoren. De laatste keer dat dit hem niet lukte, was in het seizoen 2005-2006.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!