Nieuws

FC Groningen-middenvelder wil weg, club wil langer door: 'Ik begreep het niet'

FC Groningen-middenvelder wil weg, club wil langer door: 'Ik begreep het niet'

10-06-2022 11:24
1

Daniël van Kaam lijkt op weg naar de uitgang bij FC Groningen. De basisspeler van Jong Oranje komt bij zijn club amper aan bod en wil een transfer maken om weer wekelijks in actie te komen. Mark-Jan Fledderus, technisch directeur bij de noordelingen, zegt nog altijd potentie te zien in de middenvelder.

Na afloop van de 6-0 overwinning op Gibraltar stond het 21-jarige talent voor de camera's bij ESPN. "Er was ook een periode dat ik zelf minder was, maar soms begreep ik het ook gewoon niet. Achteraf is het een moeilijke periode geweest", stelt Van Kaam tegenover de betaalzender. Op de vraag of hij weinig vertrouwen voelt bij de club, reageert de Appingedammer instemmend. "Zo zie ik het wel. Dus als er clubs zitten te kijken..."

Alhoewel Van Kaam duidelijk is over zijn wensen, is Fledderus een andere mening toebedeeld. "Wij hebben Daniël al meerdere malen aangeboden over contractverlenging te willen praten en hebben regelmatig ons vertrouwen uitgesproken", zegt de beleidsbepaler tegen Voetbal International. Volgens Fledderus staat Van Kaam zelf daar echter niet voor open. "Wij hopen dat de situatie nog ten positieve verandert en we toch in gesprek kunnen over contractverlenging aangezien Daniël een talentvolle en zelfopgeleide speler is."

Het contract van de jeugdinternational verloopt medio 2023. "Blijft de situatie zoals die nu is, dan lijkt het me logisch dat we met nog een eenjarig contract openstaan voor een oplossing die wellicht voor alle partijen dan wenselijk is", aldus Fledderus tegenover het weekblad.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

No Poll