Nieuws

'Pirlo staat voor nieuw trainersavontuur, Italiaan op weg naar Turkse competitie'

'Pirlo staat voor nieuw trainersavontuur, Italiaan op weg naar Turkse competitie'

10-06-2022 09:53 Laatste update: 10:01
3

Andrea Pirlo lijkt hard op weg naar Fatih Karagümrük, de nummer acht van Turkije. De Italiaanse oefenmeester wist niet te slagen bij Juventus en kiest nu voor een avontuur in Istanbul. 

Dat melden diverse Turkse media. Pirlo zal in Turkije samen gaan werken met verschillende Italiaanse spelers. Zo staan Emiliano Viviano, Davide Biraschi en Fabio Borini onder contract bij Karagümrük. Aleksander Pesic (Atalanta), Yann Karamoh (Internazionale en Parma) en Caner Erkin (Internazionale) hebben ook een verleden in de Serie A. Pirlo speelde zelf als actieve prof nog tegen laatstgenoemde. Volgens het Turkse Fanatik heeft Pirlo al een akkoord bereikt met de club uit Istanbul.

De 43-jarige Italiaan begon in 2020 aan zijn trainerscarrière bij het O23-team van Juventus, zij het voor korte tijd. Pirlo werd diezelfde zomer al doorgeschoven naar de hoofdmacht van Juventus, na de tegenvallende resultaten van Maurizio Sarri. De voormalig international van Italië werd na één seizoen al ontslagen bij de Oude Dame, nadat hij op de 4e plaats was geëindigd met 78 punten. Juventus, dat aan het einde van dat seizoen afscheid nam van de jonge coach, ging verder met oude bekende Massimiliano Allegri. Sindsdien is Pirlo clubloos.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!