Transfernieuws

International vertrekt bij Heracles: 'Het heeft echt zijn vruchten afgeworpen'

International vertrekt bij Heracles: 'Het heeft echt zijn vruchten afgeworpen'

10-06-2022 08:20 Laatste update: 08:36
1

Luca de la Torre zal volgend seizoen niet meer te bewonderen zijn bij Heracles Almelo. De international van de Verenigde Staten heeft in samenspraak met de club besloten dat hij deze zomer zal vertrekken.

De la Torre maakte als een van de weinige speler van Heracles indruk afgelopen seizoen. Hij geniet interesse uit Duitsland en Frankrijk, maar ook Eredivisie-clubs zouden de middenvelder willen wegkapen uit Almelo. "Er is altijd een duidelijkheid geweest tussen de club en mij dat ik deze zomer zou overstappen, met nog een contract voor een jaar", vertelt hij in gesprek met ESPN.

De international van de Verenigde Staten veruilde in 2020 Fulham voor een avontuur in Nederland. "Wat het voetbal betreft, terugkijkend, heeft het echt zijn vruchten afgeworpen. Het was echt een geweldige zet voor mij", aldus De la Torre. "Ik heb veel minuten gespeeld in een hele goede competitie en ik heb mezelf weer op de kaart gezet voor de nationale ploeg, en daarom wilde ik deze stap maken in mijn carrière."

Ondanks zijn sterke ontwikkeling, baalt de middenvelder van de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. "Het deed veel pijn. Ik voel met de fans en mijn teamgenoten mee", zegt hij. "Ze waren echt goed voor me tijdens mijn tijd daar. Ik hoop dat ze met het geld dat ze verdienen met mijn transfer en andere verkopen, het team echt kunnen herbouwen en een eerste stap richting promotie kunnen zetten."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!