Nieuws

Mauro over transformatie: 'Ik was goed tegen de beste voetballers van Nederland'

Mauro over transformatie: 'Ik was goed tegen de beste voetballers van Nederland'

10-06-2022 07:55

Mauro Júnior werd afgelopen seizoen door Roger Schmidt getransformeerd tot linksback. De PSV'er is blij met de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt en is de Duitse oefenmeester dankbaar voor de kansen die hij heeft gekregen.

"Dat ik zo’n fantastisch seizoen zou hebben, had ik niet gedacht", vertelt Mauro in gesprek met Voetbal International. "Zeker niet als vleugelverdediger. In mijn hoofd zat wel dat ik een heel grote stap wilde zetten en basisspeler moest worden, maar dan wel als aanvallende middenvelder of als buitenspeler."

De Braziliaan heeft dit succes te danken aan één man: Schmidt. "Het is het ergens in zijn hoofd blijven zitten. Hij zei afgelopen seizoen tegen mij: Mauro, op het middenveld en in de aanval is er veel concurrentie. Maar jij hebt de kwaliteiten om een heel goede back te worden. Dat zie ik. Maar sta jij er ook open voor? Om erop te trainen en jezelf op die positie te ontwikkelen? Dat wilde ik. Ik wilde namelijk een nieuwe kans om mezelf te laten zien."

Mauro speelde topwedstrijden tegen Dusan Tadic en Antony. "Het is mooi om tegen zulke goede spelers te voetballen. Dat maakt me beter. Maar dat heb ik hier ook bij PSV gedaan tijdens trainingen tegen Cody Gakpo en Noni Madueke. Dan leer je snel, hoor. Het gevoel dat ik had na de duels met Antony en Tadic is onbeschrijflijk. I dit it, I did it, I did it… Ik was goed tegen de beste voetballers van Nederland", aldus de Braziliaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!