Nieuws

'Als Frenkie vandaag moet kiezen, dan zou ik naar United gaan als ik hem was'

'Als Frenkie vandaag moet kiezen, dan zou ik naar United gaan als ik hem was'

09-06-2022 21:50 Laatste update: 21:51

Rafael van der Vaart is van mening dat Frenkie de Jong de overstap naar Manchester United moet maken. De middenvelder van FC Barcelona staat in de belangstelling van de Engelse hoofdmacht en zou er volgens de voormalig Oranje-international goed aan doen om weer onder Erik ten Hag te gaan voetballen.

"Als hij vandaag zou moeten kiezen, dan zou ik naar United gaan als ik hem was", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Of Frenkie in de Premier League uit de voeten kan? Iedereen zegt altijd dat het spel zo snel gaat daar, maar ik vind het een walhalla voor middenvelders. Bijna niemand dekt door en er is heel veel ruimte. Het ziet er heel snel uit, omdat er veel balverlies geleden wordt", stelt de voormalig Oranje-international.

Volgens Britse bronnen zou Ten Hag de 25-jarige dribbelaar uit Arkel graag naar Manchester halen. "Een transfer naar United is natuurlijk ideaal. Dan heb je een trainer die precies weet wat je wel en niet kunt", vervolgt Van der Vaart. "United heeft wel een beetje kwaliteit nodig, vind ik. Stel je voor, Frenkie gaat nu weg bij Barcelona. Is hij dan geslaagd? Hij zal ook denken: nee, ik moet blijven. Zolang die andere gasten daar ook lopen, is hij alleen misschien niet op zijn plek bij Barcelona. Bij United gaat Frenkie meer hebben wat hij bij Oranje heeft, dat hij de enige is in zijn zone."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!