Nieuws

Cilessen krijgt een nieuwe coach: Gattuso tekent voor twee jaar in Mestalla

Cilessen krijgt een nieuwe coach: Gattuso tekent voor twee jaar in Mestalla

09-06-2022 14:59

Valencia heeft donderdag bekend gemaakt dat het met Gennaro Gattuso zijn nieuwe trainer gevonden. De licht ontvlambare Italiaan volgt de ontslagen José Bordalás op.

Het komt niet geheel uit de lucht vallen dat Gattuso de honneurs waar gaat nemen in de sinaasappelstad. Woensdagavond stuitte de vanuit Italië arriverende Gattuso op een grote massa aan Valencia-fans. Een dag later is het dan officieel: Gattuso tekent een tweejarig contract in het Estadio Mestalla.

De 44-jarige trainer heeft al de nodige ervaring opgedaan in zijn trainersloopbaan. Na Sion, Palermo, OFI Kreta en Pisa ging hij twee jaar aan de slag bij AC Milan om vervolgens ook twee jaar SSC Napoli te coachen. Na de club uit Napels ging hij aan de slag bij Fiorentina. Dat bleek een klus van korte duur: na de nodige miscommunicatie liep Gattuso na drie weken de deur al uit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!