Nieuws

Grapperhaus wil Feyenoord-hooligans vervolgen: 'Stelletje schoften'

Grapperhaus wil Feyenoord-hooligans vervolgen: 'Stelletje schoften'

27-10-2021 19:16

Demissionair minister van Justitie, Ferd Grapperhaus, wil de Feyenoord-hooligans die verantwoordelijk zijn voor de bedreigingen aan het adres van de opgestapte Feyenoord-directeur Mark Koevermans 'stevig aanpakken'. Tegenover RTL spreekt hij van 'belachelijk gedrag van een stelletje schoften'.

"Het kan toch niet gebeuren dat je gewoon je werk doet en dat je op zo'n manier geconfronteerd wordt met criminelen die je bedreigen omdat je moet doen wat zij vinden. Daar is nul excuus en reden voor", foetert Grapperhuis in gesprek met de zender. "Dit is echt over de schreef. We gaan hier echt stevig op inzetten. Ik kan daar nu nog niet op vooruitlopen, maar we gaan met de politie, het Openbaar Ministerie en de voetbalwereld in gesprek om voor een stevige aanpak te zorgen."

Koevermans liet woensdagochtend weten per 1 december op te stappen bij Feyenoord, omdat hij in zijn ogen 'niet langer het gevoel goed te kunnen functioneren en beslissingen te kunnen nemen'. In september werden zijn ruiten beklad en werd er met graffiti 'RJK' op zijn deur gespoten, wat staat voor Rotterdam Jongeren Kern - een groep jonge Feyenoord-fans. Grapperhaus gaat hier tegen optreden en onderzoekt wat de strafrechtelijke opties zijn.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!