Nieuws

'Wat ik heb gezegd? Dat het een jongensdroom was en ik heb iedereen bedankt'

'Wat ik heb gezegd? Dat het een jongensdroom was en ik heb iedereen bedankt'

09-06-2022 10:41

Jerdy Schouten is dolblij na zijn debuut in het Nederlands elftal. De Bologna-middenvelder denkt dat hij op een paar slordigheden na een goede wedstrijd speelde tegen Wales (1-2 winst).

"Het is heel speciaal. Hier droom je van als kind", aldus Schouten tegenover de NOS. De middenvelder vindt het geen probleem dat hij nu nog bij de 'B-ploeg' geschaard wordt en daardoor zonder spelers als Frenkie de Jong en Virgil van Dijk op het veld stond. "Ik voel dat niet zo. Ik zie dit als een échte kans. Het uiteindelijke doel is om in dát elftal te komen, maar voor nu ben ik blij dat ik mijn debuut heb gemaakt."

Voor Schouten was het 'een van de mooiste voetbalavonden in zijn loopbaan'. "Ja, ik denk het wel. Ook nog een assist bij mijn debuut..." Na afloop ontving de controleur samen met mededebutant Jordan Teze het welbekende haasje. "De bondscoach had geen mooie woorden, ik moest zelf een speech geven", lacht de oud-speler van Excelsior. "Wat ik heb gezegd? Dat het een jongensdroom was die uitkwam en ik heb iedereen bedankt." Schouten hoopt dat het niet bij één interland blijft. "Daar gaan we niet vanuit."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!