Nieuws

België reageert 'geweldig' na Oranje-blamage: Er is hier talent zat

België reageert 'geweldig' na Oranje-blamage: "Er is hier talent zat"

09-06-2022 10:02

België herpakte zich woensdagavond uitstekend na de nederlaag tegen Oranje door met 6-1 te winnen van Polen. Bondscoach Roberto Martínez sprak van een ‘offday’ tegen Nederland en prijst de veerkracht van de Rode Duivels.

Martínez zag zijn ploeg perfect reageren op de afgang tegen Oranje (1-4 nederlaag). "Het is nu al heel lang dat deze ploeg op een hoog niveau presteert. Tegen Nederland hadden we een offday en waren we niet goed aan de bal. Vandaag hebben we ons niveau opgekrikt en speelden we tegen een heel fysieke ploeg. We hebben de wedstrijd goed aangepakt, ook na het tegendoelpunt", aldus de trainer tegenover VTM.

"Dit was een goede test na de nederlaag tegen Nederland. Ik zag een geweldige reactie. Het is nooit makkelijk om zes doelpunten te maken en nog drie à vier kansen te creëren waarop hun doelman fantastisch redding bracht. De nieuwe spelers pasten zich perfect aan. Het was leuk om de fans zo'n prestatie te kunnen geven. Tegen Nederland waren we te passief van de bal, we twijfelden en keken te veel naar elkaar. Vandaag namen we het heft wel in handen, we maakten de acties wel. En dat is wat De Bruyne het beste kan. We konden ook counteren, dat zat er tegen Nederland niet in. Toen hadden we ook genoeg kansen eer we de bal hadden, maar zonder bal liep het toen mis. Vandaag zagen we er echt uit als een team wanneer Polen de bal had, tegen Nederland waren we individuen."

Volgens menig Belgisch journalist en analist is de spoeling achter spelers als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Dries Mertens dun en kloppen er geen opvolgers aan de deur. Volgens Martínez valt dat wel mee. "Niemand moet ongerust zijn over een gebrek aan talent in het Belgisch voetbal. Niemand. Er is hier talent zat. Ze moeten gewoon een proces ondergaan, en daar is geduld voor nodig. De Trossard van zijn eerste trainingskamp is totaal niet meer vergelijkbaar met die van nu. Zijn talent is gebleven, maar qua profiel is hij zo anders. Hij heeft enorme stappen gezet in het beslissen van cruciale fases, in beslissend zijn. Die jongens moeten nu volop leren van spelers als Hazard, De Bruyne... De Ketelaere zit nu ook in die fase... Er zal altijd talent zijn, we moeten gewoon geduld hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!