Nieuws

'United en Chelsea horen vraagprijs Leicester City: tachtig miljoen euro'

'United en Chelsea horen vraagprijs Leicester City: tachtig miljoen euro'

08-06-2022 21:59 Laatste update: 22:51

Manchester United én Chelsea strijden samen om de handtekening van Wesley Fofana. De Leicester City-verdediger staat te boek als een groot talent en wordt begeerd door de Premier League-topclubs, weet het Franse RMC Sports.

In de afgelopen jaargang kwam Fofana maar weinig in actie. Dat had te maken met een kuitbeenbreuk die hij eerder dit seizoen opliep. Sinds het voorjaar kwam hij weer geregeld in actie en maakte tijdens die optredens een ijzersterke indruk. Zijn prestaties zijn volgens het Franse medium dan ook niet de aandacht van de scouts van zowel The Mancunians als die van The Blues ontgaan.

RMC Sports meldt wel dat de 21-jarige centrumverdediger niet de enige naam is die op het wensenlijstje van de ploegen van managers Erik ten Hag en Thomas Tuchel prijken. Chelsea is nadrukkelijk geïnteresseerd in Jules Koundé van Sevilla. Ook Matthijs de Ligt en Josko Gvardiol (RB Leipzig) zijn kandidaten.

In maart verlengde Fofana zijn contract bij The Foxes nog tot medio 2027, waardoor de absolute hoofdprijs voor hem betaald dient te worden. Volgens informatie van RMC Sports bedraagt de vraagprijs van Leicester City liefst tachtig miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!