Transfernieuws

Ex-Ajacied Kristensen heeft droomtransfer naar de Premier League te pakken

Ex-Ajacied Kristensen heeft droomtransfer naar de Premier League te pakken

08-06-2022 18:44 Laatste update: 09-06-2022 18:56

Rasmus Kristensen verruilt Red Bull Salzburg voor Leeds United. De voormalig vleugelverdediger van Ajax heeft een vijfjarig contract getekend bij de Premier League-club.

Leeds heeft zo'n tien miljoen euro betaald voor Kristensen. De ex-Ajacied was direct enthousiast toen hij hoorde dat Leeds belangstelling in hem had. "Ik heb me verdiept in het project en alles wat er is gebeurd en ik heb nooit getwijfeld", zegt hij op de officiële clubkanalen. "Dit is een historische club die in de beste competitie ter wereld speelt en alles vertegenwoordigt wat ik waardeer in een voetbalclub. Ik weet al het nodige van Leeds, want ik kom uit een kleine stad (Brande, red.) en de meeste vrienden van mijn vader waren Leeds-fans."

De 24-jarige Deen speelde twee seizoenen in Amsterdam. Kristensen kwam 29 keer in actie voor Ajax, waarin hij één keer scoorde en drie assists leverde. Zijn enige doelpunt in Amsterdamse dienst maakte Kristensen in de bekerfinale van 2019, hij schoot toen de 0-4 op het scorebord. De rechtsback kon in zijn periode bij Ajax nooit echt overtuigen, waarna hij in de zomer van 2019 naar Salzburg verkaste.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!