Nieuws

Zevende zomeraanwinst: FC Utrecht pikt talentvolle verdediger op bij Feyenoord

Zevende zomeraanwinst: FC Utrecht pikt talentvolle verdediger op bij Feyenoord

08-06-2022 16:18

Ramon Hendriks verruilt Feyenoord voor FC Utrecht. De talentvolle verdediger gaat volgend seizoen op huurbasis spelen bij de Domstedelingen, met een optie tot koop.

"Met Ramon voorzien we onze laatste linie van een nieuwe impuls", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de clubkanalen. "We volgen de ontwikkeling van Ramon al geruime tijd met buitengewone belangstelling en zijn content met het feit dat we hem nu in eerste instantie op huurbasis maar met perspectief op een definitieve transfer aan onze selectie kunnen toevoegen."

Hendriks is al de zevende zomeraanwinst voor FC Utrecht. Eerder contracteerden de club Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles), Calvin Raatsie (Ajax), Nick Viergever (Greuther Fürth), Joshua Rawlins (Perth Glory), Vasilis Barkas (Celtic) en Taylor Booth (Bayern München) al. 

De twintigjarige zat afgelopen seizoen voornamelijk op de bank bij Feyenoord. Hij was de stand-in van Marcos Senesi en Tyrell Malacia, maar deze verdedigende krachten waren vrijwel alle wedstrijden fit. Hierdoor kwam Hendriks dit seizoen tot slecht elf officiële wedstrijden voor de Rotterdammers. In het seizoen 2020/2021 speelde hij ook al op huurbasis voor NAC Breda.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!