Nieuws

Getafe-voorzitter verrast tijdens shirtpresentatie: 'Zij hebben Bale aangeboden'

Getafe-voorzitter verrast tijdens shirtpresentatie: 'Zij hebben Bale aangeboden'

08-06-2022 13:13 Laatste update: 13:15

Getafe-voorzitter Ángel Torres heeft woensdagmiddag vriend en vijand verrast door te verklappen dat de club Gareth Bale aangeboden heeft gekregen. Bale vertrok bij Real Madrid en werd al in verband gebracht met Championship-club Cardiff City, maar Getafe kan voetbal op het hoogste niveau wél garanderen. 

De vechtploeg van Quique Sánchez Flores eindigde het seizoen als nummer vijftien van Spanje. Tijdens een shirtpresentatie deelde Torres het nieuws. "Vijftig minuten geleden is Gareth Bale bij me aangeboden. Ik moet erover nadenken en erover spreken met de trainer. Ik weet niet of Bale naar Getafe komt. We zullen de optie in overweging nemen."

Bale pakte zondag met Wales het eerste WK-ticket sinds 1958 en de Welshman zal in november op topniveau willen zijn voor het mondiale eindtoernooi. Cardiff-voorzitter Mehmet Dalman zou al ingevlogen zijn om de onderhandelingen met Bale te openen, die in Cardiff is geboren. 

De aanvaller uit Wales imponeerde bij Tottenham Hotspur en verdiende in 2013 een overstap naar Real Madrid. Bale kende veel aanpassingsproblemen in Spanje en kwam nooit langere periodes goed uit de verf. Wel maakte de aanvaller belangrijke doelpunten voor De Koninklijke: in 2014 scoorde hij de winnende treffer in de finale van de Copa del Rey en de Welshman maakte ook twee doelpunten in twee Champions League-finales. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!