Nieuws

Gullit haalt uit naar KNVB-beleid: 'Donkere spelers worden alleen maar assistent!'

Gullit haalt uit naar KNVB-beleid: 'Donkere spelers worden alleen maar assistent!'

08-06-2022 13:00 Laatste update: 13:03
1

Ruud Gullit is nog altijd niet te spreken over het beleid van de KNVB wat betreft het aanstellen van de bondscoach en de assistenten. De 59-jarige oud-voetballer is van mening dat donkergekleurde mensen nog altijd tekort worden gedaan door het beleid van de voetbalbond. 

Dat laat Gullit weten in gesprek met sportmagazine Helden. Henk Fraser liet onlangs zijn taken vallen als assistent van bondscoach Louis van Gaal. Uiteindelijk werd Edgar Davids aangewezen als opvolger van Fraser. "Goed dat jullie daarover beginnen", stelt Gullit in het magazine. "Elke keer zie je al die donkere spelers die alleen maar assistent mogen worden. Flikker op! Wat heeft Patrick Kluivert mogen doen bij het Nederlands elftal, heeft hij trainingen gegeven? Ik zou het niet weten."

Gullit was in 2017 zelf assistent van bondscoach Dick Advocaat en beleefde naar eigen zeggen een frustrerende tijd. "Soms dacht ik bij Advocaat weleens stiekem: zou hij me een keer een training laten geven? Ik heb toch wel wat dingen gewonnen in mijn loopbaan, wel wat dingen gedaan als trainer en zat echt te wachten tot Dick het me ging vragen. De enige die trainingen gaf, was Fred Grim."

"Als jullie me vragen of ik het weer zou doen, zeg ik: nee natuurlijk niet", meent Gullit. "Als ik naar de KNVB kijk, zijn er nu wel meer vrouwen, maar niet meer zwarten. Dat is toch heel apart", besluit de oud-voetballer. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Helden (@heldenmagazine)

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!