Nieuws

Door Van Gaal genoemd Jong Oranje-talent hoopt op WK: 'Een beetje wel, ja'

Door Van Gaal genoemd Jong Oranje-talent hoopt op WK: 'Een beetje wel, ja'

08-06-2022 10:22

Mitchel Bakker werd vorige week genoemd tijdens de persconferentie van Louis van Gaal. De linksback is het roerend eens met de uitleg van de bondscoach, maar het WK speelt wel door zijn hoofd.

Van Gaal zei tijdens het persmoment dat hij 'in het belang van het Nederlands voetbal' spelers als Bakker, Lutsharel Geertruida, Brian Brobbey en Sven Botman niet opriep, zodat ze zich konden kwalificeren voor het EK met Jong Oranje. "Ik heb het gezien, ja. Dat is zijn mening en ik sta daar honderd procent achter", aldus Bakker tegenover VoetbalPrimeur.

De linksback van Bayer Leverkusen is van mening dat er bij het 'grote' Oranje niet per definitie meer te leren valt dat bij Jong Oranje. "Zolang ik hier ben ontwikkel ik me ook. Ik speel hier en ik doe mijn best. Ik wacht gewoon af." Bakker erkent wel dat het WK stiekem in zijn achterhoofd speelt. "Een beetje wel, ja."

Bakker staat na de 6-0 overwinning op de rand van kwalificatie voor het EK. De verdediger verwacht geen problemen. "Dat moet goed komen. We moeten gewoon winnen. Dan hebben we drie uit drie en kwalificeren we ons." Daarmee lijkt Van Gaal zijn gelijk te halen. "Ja, zeker", lacht Bakker.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!