Nieuws

Valbuena koestert geen wrok na chantage-incident: 'Ja, hij verdient de Gouden Bal'

Valbuena koestert geen wrok na chantage-incident: 'Ja, hij verdient de Gouden Bal'

07-06-2022 23:41 Laatste update: 23:43

Mathieu Valbuena kan eindelijk de strijdbijl met Karim Benzema. De sterrenspits van Real Madrid werd schuldig bevonden van chantage in een sekstapeschandaal en gaat niet in hoger beroep. Ondanks alle gebeurtenissen blijft Valbuena objectief en stelt hij dat Benzema dit jaar de Gouden Bal verdient. 

In een groot interview met RMC Sport maakt Valbuena dat duidelijk. "Het is een hoofdstuk dat eindelijk voor mij eindigt. Het duurde lang (sinds 2015, red.), maar gerechtigheid duurt nu eenmaal lang. Ik kan eindelijk verder. Ik ben niet bitter en ik ga er niet op terugvallen, het belangrijkste is dat ik aan het volgende hoofdstuk kan beginnen."

Het legale team van Benzema houdt nog altijd vol dat de Franse spits onschuldig is in het gebeuren. "Dat is hun verdediging", zegt Valbuena. "Het feit dat ze niet in hoger beroep gaan zegt mij genoeg, maar daar heeft iedereen zijn mening over. Ik ben niet boos en niet bitter richting wie dan ook, iedereen kan gewoon hun eigen weg inslaan."

Valbuena wil nog wel iets kwijt over de Gouden Bal en de kansen van Benzema. "Ik zou niet eerlijk zijn als ik zeg dat hij hem niet verdient. Ja, hij verdient de Gouden Bal. Ik kan nog steeds objectief naar voetbal kijken en ik kan over het verleden praten, maar nooit tegelijk. Of we praten over voetbal, of over het verleden", besluit Valbuena. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!