Nieuws

FC Groningen-captain naar Duitsland: 'Heeft zich ondanks zijn leeftijd al bewezen'

FC Groningen-captain naar Duitsland: 'Heeft zich ondanks zijn leeftijd al bewezen'

07-06-2022 15:24

Mohamed El Hankouri maakt de transfervrije overstap van FC Groningen naar 1. FC Magdeburg. De overstap van de voormalig aanvoerder van de Trots van het Noorden is door beide clubs bevestigd.

In de afgelopen jaren werd El Hankouri omgeturnd van rechtsbuiten naar rechtsback. In die rol groeide de multifunctionele voetballer zelfs tot captain uit onder trainer Danny Buijs. De oud-Feyenoorder kiest dus voor een transfer naar de Tweede Bundesliga. "Ondanks zijn jonge leeftijd (24 jaar, red.) is Mo een ervaren speler die zich al een aantal jaren heeft bewezen in de Nederlandse Eredivisie", reageert sportief directeur Otmar Schork op de clubsite. "Zijn spelkwaliteit, flexibiliteit en snelheid zullen ons helpen."

Ook trainer Christian Titz is blij met het aantrekken van El Hankouri. "Met Mo hebben we op de rechterflank een zeer flexibele speler kunnen aantrekken die goed kan dribbelen en op meerdere posities inzetbaar is." Afgelopen jaar wist Magdeburg te promoveren naar het tweede niveau van Duitsland door glansrijk bovenaan te eindigen in de Derde Bundesliga. De voorsprong op naaste achtervolger Eintracht Braunschweig bedroeg veertien punten.

Zodoende komt er na 127 Eredivisie-duels een einde aan het verblijf op de Nederlandse velden voor de Marokkaanse jeugdinternational. In totaal kwam hij in die wedstrijden vijf keer tot scoren en leverde hij dertien assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!