Interview

Pasveer zit goed in zijn vel bij Ajax: 'Helemaal in zo'n wedstrijd, dat was top'

Pasveer zit goed in zijn vel bij Ajax: 'Helemaal in zo'n wedstrijd, dat was top'

26-10-2021 18:47

Remko Pasveer kent een uitstekende periode onder de Ajax-lat. Tegen Borussia Dortmund wist hij Erling Haaland een aantal keer knap van scoren af te houden, terwijl hij tegen PSV in de beginfase van de wedstrijd een belangrijke rol speelde.

Pasveer denkt met veel plezier terug aan de Champions League-wedstrijd tegen Dortmund. Hij maakte een aantal cruciale reddingen. "De mooiste was denk ik die net na de rust. In een reflex raak je hem nog en dan hoop je in die millisecondes dat het genoeg is. Dan hoor je de lat, dat is dan wel lekker", zo begint Pasveer in gesprek met het clubkanaal.

Het publiek in de Johan Cruijff Arena kon de reddingen ook waarderen en zong Pasveer toe. "Dat is natuurlijk mooi, helemaal in zo'n wedstrijd. Dat was top", vervolgt Pasveer, die stelt dat de redding op het schot van Haaland net na rust niet zijn belangrijkste was die wedstrijd. "De belangrijkste was die voor de rust. Anders waren we de kleedkamer wel anders ingegaan."

Tegen PSV hield Pasveer Ajax een aantal keer knap overeind in de beginfase van de wedstrijd. "Dat is natuurlijk wel lekker. De jongens voelen dat ook. Daarna ga je van achteruit voetballen, omdat je het vertrouwen hebt. Met onze kwaliteiten scoren we vervolgens heel makkelijk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!