Breaking news

VI: volgende Feyenoord-spits vertrekt: deal met Urawa Red Diamons is rond

VI: volgende Feyenoord-spits vertrekt: deal met Urawa Red Diamons is rond

07-06-2022 11:44 Laatste update: 12:00

Al enige tijd hing de transfer van Bryan Linssen naar Urawa Red Diamonds in de lucht. Volgens Voetbal International is Feyenoord akkoord met de Japanse club en reist de aanvaller binnenkort naar het Aziatische land af. Dit doet hij zodra de deal tussen beide clubs bekrachtigd is op papier.

Zodoende komt er een einde aan het tweejarig verblijf van de Limburger in de Kuip. Zijn laatste wedstrijd voor de Stadionclub werkte hij af in Tirana tijdens de met 0-1 verloren Conference League-finale tegen AS Roma. Feyenoord en Urawa Red Diamonds hebben volgens VI overeenstemming bereikt over de hoogte van het bedrag dat betaald wordt voor Linssen. 

Over de hoogte van de transfersom meldt het weekblad niets. Naar verluidt bedraagt de transferom ruim één miljoen euro. Daardoor maken de Rotterdammers dus sowieso winst op de buitenspeler die twee jaar geleden nog transfervrij van Vitesse overkwam. 

Linssen maakte nooit een geheim van zijn wens ooit nog eens in het buitenland te willen spelen. In 91 officiële duels namens de Rotterdammers kwam de kleine aanvaller tot 28 treffers. In totaal kwam hij tot 341 duels in de Eredivisie waarin hij 108 keer scoorde voor achtereenvolgens Fortuna Sittard, MVV Maastricht, Heracles Almelo, FC Groningen en Vitesse.

Bij de Japanse formatie treft Linssen een landgenoot. Alex Schalk speelt sinds de winter van dit jaar al voor de club. In het verleden kwam de aanvaller onder meer in actie voor NAC Breda, Ross County en Go Ahead Eagles.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!