Nieuws

Bergwijn spreekt zich uit: 'Koffers zijn gepakt, hoop dat ze er snel uit komen'

Bergwijn spreekt zich uit: 'Koffers zijn gepakt, hoop dat ze er snel uit komen'

7 juni - 10:41 Laatste update: 11:00
0

Steven Bergwijn wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij Tottenham Hotspur. De aanvaller heeft zelf al zijn vertrekwens uitgesproken en hoopt voordat hij op vakantie gaat duidelijkheid te hebben waar zijn toekomst als voetballer ligt.

Momenteel verblijft de buitenspeler nog bij Oranje met de komende Nations League-duels met Wales (twee keer) en Polen. Daarna mag hij genieten van een periode vrijaf. "Het zou wel lekker zijn als ik met een gerust hart en een leeg hoofd op vakantie kan gaan", zegt Bergwijn tegen De Telegraaf.

Tegen het Algemeen Dagblad liet Bergwijn al optekenen het lastig te vinden dat er bij The Spurs 'niet naar hem wordt omgekeken'. Dat is de voornaamste reden dat hij wil vertrekken. "Natuurlijk krijg ik wel dingen mee van de gesprekken tussen de clubs. Ik hoop gewoon dat ze er snel uitkomen, maar nu focus ik me drie wedstrijden op Oranje", vervolgt de rechtspoot.

Het is niet meer de vraag of Bergwijn bij de Londenaren vertrekt, maar meer wanneer hij vertrekt. "Ik moet nu gewoon voor mezelf een oplossing zoeken waar beide partijen beter van worden. Ik ga weg." In de winterstop liet manager Antonio Conte de vleugelspits niet vertrekken, omdat hij stelde hem nodig te hebben. Desondanks deed de Italiaan amper een beroep op hem.

Bergwijn verwijt de oefenmeester niets en geeft aan zich niet 'gepiepeld' te voelen. "In de wedstrijden waarin ik inviel, heb ik laten zien wat ik kan, mijn doelpunten gemaakt en assists gegeven. Op een gegeven moment wist ik echt niet meer wat ik wél moest doen om in de basis te komen. Je kunt het wel zó zeggen dat mijn koffer al is ingepakt. Nog zo'n seizoen kan ik me niet permitteren. En mentaal is het ook zwaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Ook te beluisteren op Spotify

Plaats een reactie