Nieuws

Sem en Maurice Steijn maken hoofd leeg op Ibiza: 'We raakten het volledig kwijt'

Sem en Maurice Steijn maken hoofd leeg op Ibiza: 'We raakten het volledig kwijt'

07-06-2022 06:57

Maurice en Sem Steijn beleefden beiden een turbulent seizoensslot. Het duo kreeg bedreigingen na het play-offduel tussen het ADO Den Haag van Sem en Maurice’s oude club NAC Breda.

Sem draaide een goed seizoen in de Keuken Kampioen Divisie voor ADO. Het leverde heb een transfervrije overstap naar FC Twente op, maar de aanvaller zit op Ibiza met zijn hoofd nog ergens anders. "Om eerlijk te zijn, ben ik nog vooral bezig om alles wat bij ADO is gebeurd te verwerken", aldus Sem tegenover De Telegraaf doelend op de kraker tegen Excelsior. "Op m'n strandbedje, iedere minuut van de dag hier op Ibiza spookt het door mijn hoofd: hoe heeft dit fout kunnen gaan tegen Excelsior? 3-0 voor met nog twaalf minuten te spelen. We raakten de weg volledig kwijt na die 3-1."

Vader Maurice hield Sparta op wonderbaarlijke wijze in de Eredivisie, maar zag ADO volledig instorten vanaf de tribune. "Na de rode kaart en de 3-1 zei ik tegen mijn vrouw: dit gaat fout", aldus voormalig ADO-trainer Steijn. "Ik voelde me machteloos op rij 2, het ging om mijn club, mijn stad en niet alleen voor Sem, maar voor al die geweldige gasten: Thomas, Rico en Daryl (Verheydt, Kishna en Janmaat, red.). Ik heb ze het hele jaar uit en thuis gevolgd en ze hadden zoveel tegenslagen overwonnen. Ik voelde hun pijn. Vreselijk."

Sem gaat komend seizoen voor het eerst apart van zijn vader wonen in Enschede. "Mijn moeder zal af en toe wel overkomen, maar ze hoeft zich geen zorgen te maken. Mijn appartement is klaar en ik red me wel. Een pastaatje maken, is geen probleem." Maurice kijkt uit naar nog een seizoen op het hoogste niveau met ‘zijn’ Sparta. "Op 20 juni beginnen we bij Sparta voor mijn eerste volledige seizoen op Het Kasteel. Gelukkig in de Eredivisie. Het doel wordt om ons eerst te handhaven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!