Nieuws

CIES: De Jong hoort bij de top-tien duurste spelers, Mbappé is lijstaanvoerder

CIES: De Jong hoort bij de top-tien duurste spelers, Mbappé is lijstaanvoerder

06-06-2022 19:20

Frenkie de Jong mag zich bij de top-tien duurste voetballers ter wereld scharen, volgens onderzoeksbureau CIES. De defensieve middenvelder van het Nederlands elftal en FC Barcelona staat op plek zeven. Kylian Mbappé mag zich de duurste speler ter wereld noemen.

Het 23-jarige Franse doelpuntengigant signeerde afgelopen maand een nieuw contract, dat hem tot 2025 aan Paris Saint-Germain verbindt. Zijn waarde wordt geschat op 205,6 miljoen euro. De nummer twee op de ranglijst had een collega van Mbappé kunnen worden: Vinícius Junior met 185 miljoen euro. Degene die het podium complementeert is Erling Haaland, die een transfer van Borussia Dortmund naar Manchester City heeft verdiend (153 miljoen euro).

De variabelen die CIES mee heeft genomen in het onderzoek zijn onder meer de leeftijd en de contractduur. Volgens het onderzoeksbureau is Frenkie 112,5 miljoen waard, mede door zijn doorlopende contract tot 2026. De Jong wordt veel in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Doordat Barça zich in economisch zwaar weer begeeft, is een transfer bespreekbaar vanaf ongeveer 85 miljoen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!