Nieuws

Aké kijkt al uit naar volgend seizoen: Dat wordt leuk op de training

Aké kijkt al uit naar volgend seizoen: "Dat wordt leuk op de training"

06-06-2022 18:31 Laatste update: 18:32

Nathan Aké is momenteel met het Nederlands elftal op trainingskamp. De verdediger heeft een mooi jaar achter de rug, waarin hij kampioen is geworden met Manchester City. Aké denkt nu al aan volgend seizoen, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Aké wordt veelvuldig in verband gebracht met een transfer naar Newcastle United. De verdediger zelf vindt er het zijne van, en prefereert in Manchester te blijven. “Ik ga ervoor om me volgend seizoen nog meer te laten zien. In principe wil ik gewoon door bij City”, aldus de Oranje-verdediger, die afgelopen vrijdag nog een goede 75 minuten meespeelde tegen België (1-4).

Dat Aké bij City wil blijven is duidelijk, en het aantrekken van Erling Haaland draagt daar aan bij. “Dat wordt leuk op de training”, aldus de centrumverdediger, die de kwaliteiten van de Noor erkent. “Hij is natuurlijk heel krachtig en heeft een neusje voor de goal. Op de manier waarop we spelen, hebben we zo’n type speler misschien ook nodig. Hij is een heel ander type speler dan we nu hebben. Ik denk dat hij een heel goede aanwinst is.”

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!