Nieuws

Bergwijn: 'Vertrouwen is belangrijk, er wordt bij Spurs niet naar mij omgekeken'

Bergwijn: 'Vertrouwen is belangrijk, er wordt bij Spurs niet naar mij omgekeken'

06-06-2022 15:26

Steven Bergwijn maakt een ijzersterke indruk in Oranje en werd door bondscoach Louis van Gaal de 'evenknie van Arjen Robben en Robin van Persie' genoemd. De aanvaller zelf vindt de vergelijking nog een beetje te vroeg.

Ondanks het gebrek aan speelminuten bij zijn club Tottenham Hotspur is Bergwijn bij het Nederlands elftal één van de uitblinkers. "Of ik in mijn beste vorm ooit steek? Ja, hier wel", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Vertrouwen is belangrijk. Dat doet veel met een speler. Bij Oranje voel ik dat. Er wordt bij Spurs eigenlijk niet naar mij omgekeken. Toen ik terugkeerde in Londen van die interland tegen Noorwegen, zei de manager: goedemorgen, gefeliciteerd. Dat was het. Maar dáár heb ik geen problemen mee hoor, dát heb ik ook niet nodig. Of ik mezelf soms aan mijn lot overgelaten voel? Toch wel, ja."

Van Gaal heeft wel vertrouwen in Bergwijn en noemde hem recentelijk nog de 'evenknie van Arjen Robben en Robin van Persie. "Dat zijn mooie woorden, maar ik vind niet dat ik daar al ben. Ik denk wel dat ik er kan komen, dat ik die kwaliteiten heb. Maar laat ik eerst maar eens een WK gaan spelen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!