Nieuws

Aké: 'Van Gaal is heel nadrukkelijk met me bezig en laat weten wat hij wil zien'

Aké: 'Van Gaal is heel nadrukkelijk met me bezig en laat weten wat hij wil zien'

06-06-2022 13:28 Laatste update: 13:29

Nathan Aké vecht voor zijn kans bij het Nederlands elftal. De verdediger van Manchester City laat weten dat Louis van Gaal druk bezig is geweest met zijn ontwikkeling en die tijd en energie wil hij nu terugbetalen aan de bondscoach.

Aké is al langer een vaste waarde in de Oranje-selectie. De linkspoot vertolkte echter een lange tijd een bijrol, maar sinds de terugkeer van Van Gaal is dat veranderd. De verdediger van Manchester City maakt de laatste wedstrijden onderdeel uit van de vijfmansdefensie. "Ik heb vanaf jongs af aan meegekregen dat je altijd moet doorgaan, nooit moet opgeven en dat je kans vanzelf zult komen", zegt Aké voor de camera van de NOS. "Dat is nu aan de orde."

Van Gaal heeft veel tijd en energie gestoken in de 27-jarige Hagenaar. "Hoe nadrukkelijk Van Gaal met me bezig is? Heel nadrukkelijk", vervolgt Aké. "Hij praat veel met me en heeft duidelijk gemaakt wat hij meer van me wil zien, al aan het begin van het seizoen. Daar wil je jezelf in verbeteren en ik denk dat het gelukt is. Misschien is dat ook de reden dat ik meer speel."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!