Wales voor het eerst in 64 jaar naar WK-voetbal, Bale wederom belangrijk

05-06-2022 19:57 Laatste update: 20:00

Wales gaat voor het eerst in 64 jaar weer naar het WK-voetbal. De ploeg van Rob Page rekende in de finale van de play-offs af met Oekraïne. Wales won de wedstrijd met 1-0 en heeft hierdoor het felbegeerd WK-ticket voor Qatar.

Oekraïne begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Oleksandr Petrakov zette Wales flink onder druk en kreeg de beste kansen in de jacht op een WK-ticket. De Oekraïners leken binnen drie minuten op voorsprong te komen uit een vrije trap van Oleksandr Zinchenko, de goal werd echter afgekeurd omdat scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz nog niet had gefloten. Na een aantal goede kansen was het niet Oekraïne, maar Wales die aan de leiding ging. Uit een harde vrije trap van Gareth Bale kopte Andriy Yarmolenko de bal achter zijn eigen doelman Heorhiy Buschan: 0-1.

Na de rust bleef de ruststand ongewijzigd. In het laatste kwart creëerden beide ploegen een aantal goede mogelijkheden, maar dit resulteerde niet meer in treffers. Zo raakte Wales de paal en kreeg Yarmolenko van dichtbij dé kans op de gelijkmaker, maar het schot werd geblokt door een verdediger van Wales. In de slotfase bracht Wayne Hennessey nog knap redding op een hard schot van Artem Dovbyk. Hierdoor zien we Wales na een afwezigheid van 64 jaar terug op een WK-voetbal. De ploeg van Page neemt het in de groepsfase in Qatar op tegen de Verenigde Staten, Engeland en Iran.