Nieuws

Fortuna-verdediger Tirpan openhartig: 'Had concrete aanbiedingen van grote clubs'

Fortuna-verdediger Tirpan openhartig: 'Had concrete aanbiedingen van grote clubs'

05-06-2022 18:14

Mickaël Tirpan vertelt in een openhartig interview met ELF Voetbal over zijn dochtertje dat veel te vroeg geboren dochtertje en de ernstige ziekte van zijn vrouw. De verdediger van Fortuna Sittard vertelt dat deze ziekte ervoor gezorgd heeft dat hij naar Nederland verkaste.

De dochter van Tirpan, Roos, werd eind 2019 geboren. "Twee maanden te vroeg. Het was op een dag acht uur 's ochtends toen we van de dokter te horen kregen dat ze gehaald moest worden. Dat weet ik nog heel goed. 'Het kan zijn dat ze het niet haalt', zei de dokter erbij. En dat het een lang traject kon worden. Dat was een heel emotioneel moment. Natuurlijk hoop je dat het goed afloopt. Uiteindelijk hebben Avelien (Senté, met wie hij in 2018 trouwde, red.) en Roos inderdaad veel trajecten moeten doorlopen, maar wel met een goede afloop. Zo hebben we een lief meisje op de wereld mogen zetten. En daar ben ik trots op."

De vrouw van Tirpan kreeg in 2021 de diagnose MS. De rechtervleugelverdediger van Fortuna Sittard ging mede door de ziekte van zijn vrouw mentaal door een zware periode in Turkije, waarna hij besloot om in Nederland te gaan voetballen. "Ik had concrete aanbiedingen van grote clubs, met salarissen waarvan je steil achterover slaat. Maar ik heb alle aanbiedingen geweigerd", vertelt Tirpan in gesprek met ELF Voetbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!