Nieuws

Razendsnel vertrek Weghorst dient zich aan: 'Wil op hoogste niveau presteren'

Razendsnel vertrek Weghorst dient zich aan: 'Wil op hoogste niveau presteren'

05-06-2022 14:49
1

Wout Weghorst gaat Burnley hoogstwaarschijnlijk na een half jaar alweer verlaten. De spits wist bij aankomst al dat er mogelijk een degradatie zou volgen aan het einde van het seizoen en mikt nu op een tijdelijk vertrek.

Lang leken The Clarets kansloos in de strijd tegen degradatie, maar na het ontslag van Sean Dyce en de komst van Weghorst leek het tij te keren. Toch eindigde Burnley uiteindelijk bij de onderste drie in de Premier League, waardoor de club afdaalt naar de Championship. Dat ziet Weghorst niet zitten, erkent hij tegenover Voetbal International. "We hebben van tevoren duidelijk afgesproken dat ik niet in het Championship ga spelen. De club wil me graag behouden en gaat er alles aan doen om zo snel mogelijk terug te keren naar de Premier League", zegt de spits mikkend op een huurtransfer.

Waar Weghorst zal neerstrijken is onbekend. In de media werd zaterdag het Turkse Besiktas genoemd. "Er is belangstelling uit Duitsland, Engeland en Turkije. Eerst ga ik me hier op Oranje focussen en zo goed mogelijk presteren. Dan gaan we in gesprek met Burnley over hoe het nu verder gaat." Met het WK in Qatar om de hoek wil de 29-jarige Oranje-international een goede keuze maken. "Voor komend seizoen is het belangrijk dat ik op een hoog niveau kan presteren."

Weghorst heeft nog een contract tot medio 2025 bij The Clarets. Tot op heden kwam de spits pas tot twee doelpunten bij Burnley.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!