Nieuws

'Koopmeiners staat open voor overstap naar Ajax, Atalanta vraagt mega-bedrag'

'Koopmeiners staat open voor overstap naar Ajax, Atalanta vraagt mega-bedrag'

05-06-2022 09:51
2

Ajax zal diep in de buidel moeten tasten wil het Teun Koopmeiners overnemen van Atalanta Bergamo. Volgens Il Giorno zitten de Italianen niet op een vertrek van de Oranje-international te wachten.

De Telegraaf kwam maandag met het nieuws naar buiten dat de Amsterdammers geïnteresseerd zouden zijn in de voormalig aanvoerder van AZ. Volgens de Italiaanse media zou RB Leipzig nu ook op zijn handtekening azen. Atalanta zet hoog in: de subtopper wil liefst dertig miljoen euro vangen voor de linkspoot.

Atalanta wist zich dit seizoen niet te plaatsen voor de Champions League, waardoor Koopmeiners niet onwelwillend tegenover een transfer staat. Bovendien is de middenvelder bij de Italianen niet zeker van een basisplaats. Marten de Roon en Remo Freuler krijgen geregeld de voorkeur boven de Oranje-international. Met het oog op het WK wil Koopmeiners niet al te veel risico nemen.

Het aantrekken van Koopmeiners zal geen gemakkelijke opgave worden voor Ajax of Leipzig. Atalanta wil dus graag het dubbele ontvangen wat ze vorige zomer aan AZ betaalden om de middenvelder aan te trekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!