Nieuws

Van de Pavert: Wist niet zo goed wat ik moest zeggen en heb maar snel opgehangen

Van de Pavert: "Wist niet zo goed wat ik moest zeggen en heb maar snel opgehangen"

04-06-2022 15:49

Vorige maand werd bekend dat Ted van de Pavert zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld in het shirt van De Graafschap. De dertigjarige Doetinchemmer kwam tot 273 officiële duels, maar een respectvol afscheid zat er niet in.

Van de Pavert blikt terug op een bewogen seizoen en is niet te beroerd om zijn hand in eigen boezem te steken. “Het was moeizaam. Met het team liep het niet na de winterstop en ik heb toen zelf ook zeker niet mijn niveau gehaald”, stelt hij tegenover de Gelderlander.

De verdediger was er in maart al van op de hoogte dat zijn contract formeel werd opgezegd, maar dat waren nog geen rode vlaggen voor hem. “Zo werkt het in de voetballerij. Maar nadat we tegen FC Eindhoven in de play-offs waren uitgeschakeld, hadden we nog een afscheid op de club”, waarin De Graafschap een uitspraak deed die hij niet snel zal vergeten: ‘Van Ted nemen we geen afscheid, want we gaan nog met hem in gesprek’, klonk het.

Toch viel het doek voor Van de Pavert. “Ik kwam maandag terug van vakantie toen ik ineens een videogesprek ontving van Peter Bijvelds (technisch manager De Graafschap, RW). Het was een heel korte boodschap. ‘We gaan niet verder’, zei hij. Er kwam niet eens een gesprek meer en al helemaal niet onder vier ogen. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen en heb maar snel opgehangen”, zo omschrijft Van de Pavert zijn merkwaardige afscheid.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!