Nieuws

Amateurclub pikt 33-jarige Damen op: 'Stapt bewust uit het profvoetbal'

Amateurclub pikt 33-jarige Damen op: 'Stapt bewust uit het profvoetbal'

04-06-2022 15:33

Alessandro Damen doet vanaf volgend seizoen een stapje terug. De doelman van Heracles was transfervrij nadat hij vorig seizoen op huurbasis bij ADO Den Haag speelde, en gaat het bij de amateurs proberen. Tweede Divisionist Spakenburg wordt zijn nieuwe club.

Damen kwam acht keer in actie voor ADO. "Alessandro is een prettige persoonlijkheid. Het is een op en top prof en een leider binnen en buiten het veld. Hij stapt bewust uit het profvoetbal. Heeft veel ervaring opgedaan in de Eredivisie en de Keuken Kampioen divisie", zegt keeperstrainer Remko van Lopik.

"Hij is atletisch en snel, beschikt over zeer goede reflexen en is goed in één-tegen-één-situaties. Daarnaast kan hij prima grote ruimtes bestrijken in relatie tot de nieuwe speelstijl. Ik vind dat hij perfect in het keepersteam voor het nieuwe seizoen past. We hebben een mix van ervaring en jeugdig talent."

Damen (33) speelde zeven seizoenen voor Excelsior, waarna hij via Heracles bij ADO terecht is gekomen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!