Transfernieuws

'Schmidt sleutelt verder aan Benfica en tekent Slavia-back voor vijf seizoenen'

'Schmidt sleutelt verder aan Benfica en tekent Slavia-back voor vijf seizoenen'

04-06-2022 15:12 Laatste update: 09-06-2022 14:10

Benfica, het elftal van Roger Schmidt, is ‘under construction’. De Portugese krant A Bola dat er een nieuwe speler is aangetrokken: Alexander Bah komt voor acht miljoen euro over van Slavia Praag.

Het was al langer bekend dat de twee clubs in gesprek waren over een transfer van de verdediger, maar ook het Engelse Brentford lag op de loer. Slavia hield zijn poot stijf omdat het tien procent van de inkomsten af moet staan aan SønderjyskE, de vorige club van Bah.

Met de verkoop van Bah doet Slavia goede zaken. Afgelopen zomer sloten de Tsjechen hem voor twee miljoen euro in de armen, die hem nu weer laten gaan voor een viervoud daarvan. Bah en Benfica sluiten een overeenkomst voor vijf seizoenen.

De 24-jarige back hebben we ook in actie zien komen vanuit Nederlands oogpunt. Hij kwam meerdere malen in actie in de Conference League-duels tegen Feyenoord, en ook in het vriendschappelijke duel tussen Denemarken en het Nederlands elftal kwam hij in actie.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!