Nieuws

Ten Hag wil oude bekende een kans bieden in de voorbereiding van Manchester United

Ten Hag wil oude bekende een kans bieden in de voorbereiding van Manchester United

04-06-2022 14:01

Waar Erik ten Hag druk bezig is met het maken van een schoon schip bij Manchester United, mag er naar alle waarschijnlijkheid weer één matroos aan boord blijven. Andreas Pereira, momenteel verhuurd aan Flamengo, zou de Nederlandse trainer hebben overtuigd om een kans te krijgen.

Volgens de Engelse tak van ESPN raakte United vorige week onbedoeld overtuigd van de Braziliaan zijn kunnen. Een scout van The Mancunians zat op de tribune tijdens een wedstrijd van Flamengo om João Gomes te bekijken, maar het was Pereira die de show stal. De middenvelder scoorde en gaf een assist in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Fluminense.

Ten Hag en Pereira hebben een geschiedenis. De twee kennen elkaar uit een ver PSV-verleden, dat dateert van 2009 tot 2011. De Braziliaan speelde in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren, terwijl Ten Hag op de bank zat naast Fred Rutten. Op zijn zestiende verjaardag verkaste Pereira naar Engeland.

Directeur John Murtough zou onlangs contact hebben gezocht met Pereira, om hem duidelijk te maken dat Ten Hag het wel in hem ziet zitten. De 26-jarige middenvelder mag zich laten zien in de voorbereiding op komend seizoen, en hoef wat minder te vrezen voor een scenario als dat van Nemanja Matic, Paul Pogba, Juan Mata en Jesse Lingard, die allen vertrekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!