Nieuws

FC Emmen strikt aanvoerder voor Eredivisie-avontuur: 'Kapitein blijft aan boord'

FC Emmen strikt aanvoerder voor Eredivisie-avontuur: 'Kapitein blijft aan boord'

04-06-2022 11:55

FC Emmen heeft het contract van aanvoerder Jeroen Veldmate met één seizoen verlengd. Voor de 33-jarige centrale verdediger betekent het een Eredivisie-avontuur met Emmen. Veldmate speelde zeven jaar geleden voor het laatst op het hoogste niveau van Nederland. 

Dat laat Emmen weten via de officiële kanalen. Veldmate kwam in 2021 over van Go Ahead Eagles en heeft zin om hoge ogen te gooien met Emmen. "Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij FC Emmen. Het afgelopen seizoen hebben we met een leuke spelersgroep uitstekend gepresteerd. Nu kijk ik ernaar uit om samen de Eredivise in te gaan", laat Veldmate weten via de clubkanalen.

Voor Veldmate is het de derde keer dat zijn club promoveert naar het hoogste niveau, maar pas de eerste keer dat de verdediger mee de Eredivisie ingaat. In 2018 promoveerde Emmen al eens, maar vertrok Veldmate naar Go Ahead Eagles. Drie jaar later promoveerde de club uit Deventer, maar bewandelde Veldmate de weg terug naar Emmen.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!