Nieuws

Tevez beëindigt officieel carrière na familietragedie: 'Mijn grootste fan kwijt'

Tevez beëindigt officieel carrière na familietragedie: 'Mijn grootste fan kwijt'

04-06-2022 11:35 Laatste update: 11:36

Carlos Tévez hangt officieel zijn voetbalschoenen aan de wilgen. De Argentijnse spits speelde dertien maanden geleden zijn laatste wedstrijd in het shirt van Boca Juniors, maar is nu definitief klaar als profvoetballer. 

Dat liet Tévez weten aan Argentijnse media, geciteerd door TuttoMercatoWeb. "Ik ben gepensioneerd, dat bevestig ik", zegt Tévez. "Ik stopte met spelen omdat ik mijn grootste fan verloor." De Argentijn verloor zijn adoptievader vorig jaar en is nog altijd niet hersteld van die klap. "Nu probeer ik van het leven te genieten, mijn familie en mijn bedrijf. Ik heb veel aanbiedingen gehad, maar er zijn belangrijke veranderingen geweest voor mijn familie". 

Tévez kan terugkijken op een prachtige carrière. Na een goede periode in Argentinië arriveerde de aanvaller in 2006 bij West Ham United. Vervolgens werd de Argentijn gehuurd door Manchester United en maakte hij daarna de overstap naar Manchester City en Juventus. Na een uitstapje in China eindigde Tévez zijn voetbalavontuur in zijn geboorteland bij Boca Juniors. "Als speler heb ik alles gegeven wat ik had", besluit Tévez. "Ik ben meer dan sereen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!