Transfernieuws

Aston Villa neemt Zweedse doelman permanent over van Roma

Aston Villa neemt Zweedse doelman permanent over van Roma

04-06-2022 11:24 Laatste update: 09-06-2022 13:50

Aston Villa heeft zaterdagochtend de permanente overstap van Robin Olsen bevestigd. De Zweedse doelman werd sinds januari van AS Roma gehuurd en maakt nu definitief de overstap naar de Premier League

Dat liet de club via de officiële kanalen weten. De 32-jarige Olsen kwam in actie tegen Manchester City op de laatste speelronde van het Premier League-seizoen. City kwam met 0-2 achter te staan en leek naast de landstitel te grijpen, maar na drie sneller treffers werd de ploeg van Pep Guardiola alsnog kampioen. 

Olsen is een ervaren doelman die al een hoop clubs achter zijn naam heeft staan. In 2012 arriveerde de sluitpost bij Mälmo FF, vervolgens streek de Zweed neer bij PAOK Saloniki, FC Kopenhagen en AS Roma. De Italiaanse club verhuurde hem vervolgens aan Cagliari, Everton, Sheffield United en Aston Villa. Wat Aston Villa voor de 58-voudig international betaalt is niet bekend.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!